Administrația liberală din Ocna Mureș, coordonată de domnul primar Silviu Vințeler, continuă lucrările de modernizare a orașului, pentru ca odată cu terminarea celui mai ambițios proiect, refacerea Băilor Sărate, orașul să obțină statutul de staţiune balneo-climaterică.
Pentru această săptămână echipa liberală și-a propus realizarea mai multor obiective:
- Vor începe lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor laterale din Uioara de Sus. Au fost definitivate toate procedurile de atribuire, astfel încât în acest an și în anul 2019 vor fi executate lucrări pe străzile respective. Finanțarea este integrală de la bugetul local.
- În ceea ce privește Uioara de Jos, asfaltarea drumurilor laterale se află în faza de evaluare a ofertelor pentru aceste lucrări. Cel mai probabil în aproximativ două săptămâni se va semna contractul de execuție și lucrările vor demara, urmând a fi și ele terminate în cursul anului viitor. Finanțarea este integrală din bugetul local.
- Tot în această săptămână încep lucrările efective la „Băile Sărate”. Săptămâna trecută au fost executate trasările necesare, iar din această săptămână încep lucrările de săpare pentru fundația „Băilor Sărate”. Construcția „Băilor Sărate” este realizată în parteneriat, de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, din bugetele proprii, și are o valoare totală de aproape 6 milioane de euro. Termenul de execuție este de 30 de luni de la începerea efectivă a lucrărilor.
În perioada Interbelică, Ocna Mureş era a doua staţiune balneo-climaterică din România, ca număr de turişti şi ca importanţă medicală. Format din centru medical, clădiri de tratament, două hoteluri, restaurant, ştrand, sere, dependinţe şi terenuri. În prezent, echipa liberală de la Consiliul Județean și din cadrul Primăriei Ocna Mureș, derulează un proiect ambiţios de a readuce Ocna Mureş pe harta turistică, exact cum era în 1946, când era a doua localitate ca număr de turişti din ţară, când undeva 10.000 de turişti vizitau localitatea pentru a face tratament în Băile Sărate.